Vinter och Åtelkameror?

Att använda åtelkameror på vintern är absolut inga problem. Men du kommer garanterat att stöta på ytterligare problem än vanligt. Man kan tänka sig allt från kyla, snöstorm och kondens. Men vinteranvändning ska inte vara något problem, om man köper en med eftertanke redan från början.

Vi hjälper dig att välja rätt åtelkamera!

Även här uppmanar vi till att välja åtelkamera med tanke på syftet. Att gå på den billigaste åtelkameran och utan att jämföra de olika åtelkamerornas för- och nackdelar kan kosta dig allt från skräpbilder till riktiga kvalitetsbilder när det kommer till själva vinteranvändningen.

Läs gärna våran guide där vi jämför åtelkameror!

Att använda åtelkameror på vintern är absolut inga problem!

Placering

Vid vinteranvändning kommer placeringen ännu en gång att spela stor roll (läs våra generella tips om placeringar här!). Men nu gäller det istället att anpassa placeringen efter det tempererade klimatet. Under vintertid är det ännu viktigare att försöka skydda åtelkameran. Det gör man enklast igenom att se till att åtelkameran skyddas uppifrån och från sidorna. På så sätt bädda in åtelkameran i ett slag skydd. Även här rekommenderar vi att använda sig av en lurvig gran som basplats för placering. Dock höjer vi ett finger för att undvika svaga grenar som tak. Om det kraftigt börjar snöa och grenen blir för tung kommer den gå av och falla över åtelkameran. Beroende på situation kan åtelkameran både ta skada men även missa tillfällen att ta bilder. Så det gäller verkligen att tänka på placeringen under vintertid.

Batterikapaciteten

En annan aspekt man inte får glömma är att under vinteranvändning kommer batterikapaciteten påverkas negativt. Även här gäller det att du som användare jämför åtelkameror för att hitta en kamera som inte kräver mycket batteri. Det finns även tillverkare som gör kameror som slutar fungera vid en viss temperatur. Men allt detta står om man jämför åtelkamerorna innan man köper.

Att köpa åtelkamera gör du lättast hos Prylstaden. En butik med stort utbud och bra priser!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *