Bästa åtelkameran inför 2024

– Åtelkameror dyker upp!

Året 2024 har precis tagit sig igenom den första månaden och åtelkameror är nu mera vanligare än någonsin. Denna artikel ger dig som läsare mer kött på bena angående vilken åtelkamera är värd att införskaffa och framförallt, varför.

När vi nedan rangordnar olika modeller av åtelkameror utgår vi från faktorer så som rörelsesensorer, optik, batteri, lagring och diverse funktioner som MMS / E-post notiser i mobilen.

Det är viktigt att själv sätta upp en specifik kravlista på funktioner, användningsområden, prisklass och andra krav. Denna artikel är med andra ord enbart en vägledande guide för att ni ska bli nöjd med köpet.

Samtliga åtelkameror i artikeln håller hög kvalité.

5. Denver WCT-8010

Från välkända varumärket Denver har man lyckats få fram en prisvärd åtelkamera som håller måttet. Bildsensor på hela 8 megapixlar gör att åtelkameran kan fånga otroliga bilder samt video i FullHD. Inte nog med det, åtelkameran är utrustad med tre PIR-sensorer (passive infrared) som uppfattar kroppsvärme medans allt annat ignoreras. Med den smarta designen där man har riktat dessa PIR-sensorer för att få en vidare detektion.

+ Extra bred vidvinkel
+ Integrerad display (lätt att konfigurera)
+ 3 rörelsesensorer
+ Standby, upp till 3 månader

Inget stöd för MMS

Pris: 1 999kr -> 1 149kr

4. BolyGuard BG590-24mHD

Ny-inkommen åtelkamera från stor-märket BolyGuard. BolyGuard är specialister på vilt- och jaktkameror. Detta är en förnyad och förbättrad version av den tidigare storsäljaren SG560. BG590 är rustad med 1080p upplösning vid inspelning av video samt 24MP bilder – fantastisk kvalité. Denna jaktkamera är enkel att hantera, ställa in och passar därför dig som inte är så van vid åtelkameror.

+ Grym kamouflering
+ IR-ljus för bilder i mörker
+ Standar AA batterier
+ 30 meter infraröd räckvidd

– Engelskt språk
– Ingest stöd för MMS

Pris: 2 349kr -> 1 999kr

3. Scout Guard SG880MK-18mHD

En fantastisk, lätt och smidig åtelkamera från Scout Guard. Fylld med mängder av välbehövliga funktioner hamnar denna viltkamera på en fin tredje-plats. Optiken i kameran är bättre än medel men ändå långt i från toppen. Åtelkameran är utrustad med BlackIR-belysning som osynligt blixtrar under natten, denna funktion har en räckvidd upp till 23 meter.

+ E-post och MMS funktion
+ PIR-sensor
+ BlackIR-blixt
+ Integrerad Display
+ Fjärrstyrning med MMS

Pris: 2 149kr -> 1 999kr

2. BolyGuard, MG983G-36M

Denna fantastiska åtelkamera uppfyller de flesta kraven som kan tänkas ställas. Tvåvägskommunikations-funktionen är riktigt smart. Det innebär att åtelkameran agerar på kommande från användaren. Till exempel kan man via sin mobil begära bild och åtelkameran tar bild och skickar till din mobil. En annan häftig funktion är Time-lapse. Time-lapse är när man ställer in åtelkameran att ta bilder vid angivna tidsintervall, även om ingen rörelse uppstår. Detta kan vara riktigt häftigt vid till exempel byggen eller natur-förändringar.

+ Skarp senor, FullHD
+ Lockljud
+ Vidvinkel på 60°
+ PIR-sensor på 30 meter
+ IR-dioder som lyser upp till 30m i mörker
+ Lättkonfigurerad
+ Fjärrstyrning med mobilapp
+ Flexibel strömförsörjning
+ Svenska
+ Medföljande tillbehör, antenn, montering etc

Pris: 3 499kr -> 3 199kr

Vinnaren av bästa åtelkamera inför 2020…

1. BolyGuard MG984G-36M

Vi välkomnar flaggskeppet MG984G-36M -> En av de första åtelkamerorna som använder sig av 4G-nätet. Supersnabb överföring av video och bilder mellan åtelkamera och din enhet (mobil/dator/surfplatta). För att styra åtelkameran kan man antingen använda medföljande app (finns både för IOS och Android) eller direkt med SMS-kommandon.

Väldigt lik den tidigare BolyGuard, MG983G-36M men ännu förbättrad.

  • Spela lockljud via appen
  • Integrerad 3” display
  • PIR-sensor
  • 4G-anslutning
  • IR-Belysning

=> Detta är helt klart testvinnare inför 2024!

Pris: 4 790kr -> 3 190 kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *