Det är otroligt lätt hänt att man glömmer bort sig när det kommer till placering av åtelkamera. Här redogör vi några enkla tips för att just du ska kunna få ut det maximala av just din åtelkamera och undvika simpla misstag som totalt kan förstöra unika åtelbilder.
Vanliga misstag
Ett vanligt misstag som man gör när det kommer till att placering av åtelkamera är att man sätter åtelkameran i öster och väster. På så sätt kan en lågt stående sol skina in på åtelkamerans detektor och lura åtelkameran att ta massa tomma bilder. Har du testat att ta kort i motljus någongång? Exakt det händer här också. Det är inprincip omöjligt att få till bra bilder. Så att tänka på ljuset handlar inte bara om att åtelkameran ska reagera utan också för att få bra kvalité på bilderna. Då får man inte heller glömma att när solen går upp eller ner är djurlivet väldigt aktivt, så placering är A och O när man väl införskaffat sig en åtelkamera.
Ett annat misstag är att man försöker att gömma åtelkameran mer än nödvändigt. Att ha massa kvistar, löv och ris framför en kamera är aldrig bra. För det första kan små rörelser och kameran reagera så tar den bilder. En annan anledning är att den stör vid fotografering och försämrar kvalitén på bilderna. Man måste alltid ha placering i tanken!
Placering är A och O
I praktiken
När det kommer till rent praktiskt av placering rekommenderar vi starkt att man placerar kameran på ett tjockt och lurvig gran. Det gör vi då grannen skyddar kameran från både regn och fukt. Även frost på linserna har varit ett problem. Sen tjockleken av träder eftersom man inte vill att trädet ska svaja. När det kommer till själva höjden rekommenderar vi att man placerar efter vad syftet med kameran är. Exempelvis om syftet är att lägga ut en åtelkamera och fotografera vildsvin måste man ha i åtanke hur djuret ser ut, men även att de är väldigt nyfikna djur. Att exakt säga exakt så här i centimeter är totalt omöjligt. Därför brukar vi rekommendera en generell axelhöjd.
Glöm inte att åtelkameror finns att köpa på Prylstaden.
Sedan hjälper vi er att hitta just den åtelkamera du söker.
En kommentar
Pingback: Vinteranvändning av Åtelkameror | Åtelkameror.se vi reder ut problemet!