Åtelkameror, PIR-sensor, IR-ljus & Megapixel

Åtelkameror, PIR-sensor – IR för rörelsestyrd fotografering

En fördel med en åtelkamera är att de är censorstyrda, vilket innebär att fotograferingen är rörelsestyrd, när någonting rör sig känner kameran av detta. Normalt aktiveras enheten med hjälp av den PIR-censor som finns på, den har en räckvidd på 5-15 meters radie. Fotograferingen påbörjas så fort din åtelkamera känner av en rörelse med censorn.

De äldre åtelkamerorna som är utrustade med en RIP-censor som har sämre räckvidd kommer försämra fotografierna. Då kommer kameran endas påbörja fotograferingen när objektet rör sig in mot centrumet av åtelkamerans fokuspunkt. Glöm inte heller att läsa denna artikel för att hitta en åtelkamera som passar just dig!

IR-ljus

IR-ljus används också för att lysa upp fotograferingsområdet, vilket gör att åtelkameran kan användas både dag- och nattetid. Fördelen med att använda IR-ljus istället för blixt är:

  •  Nattetid är inget hinder, mörker är åtelkamerans kompis.
  •  IR-ljus skrämmer djuren betydligt mindre än utrustning som nyttjar blixtsystem.
  •  Fototeknik gör det svårt för obehöriga att upptäcka åtelkameran.

Samtidigt skall man vara medveten om att filmning med hjälp av IR-ljus, kan resultera i kornigare upplösning jämfört med om blixt används. Med blixt får bilden ett bättre fokus. Finns både för-och nackdelar, men enligt recensioner är IR-ljus mycket lättsamt.

Nattetid är inget hinder, mörker är åtelkamerans kompis

Megapixel

Är en mätnings system på hur stor eller liten upplösning din enhet klarar av att fotografera i. Högre megapixel innebär bättre upplösning. Dagens åtelkameror har ungefär mellan 3 – 8 megapixel i upplösning (vilket ungefär motsvarar den kvalite mobilkameror har). Ofta går det även att skala ner upplösning om man så önskar, vilket gör att bilderna blir mindre och därmed kräver mindre plats på minneskortet.

HANDLA DIN ÅTELKAMERA NU DIREKT, KLICKA HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *