Åtelkamera, vad är det?

Du kanske har sett när en älg eller annat vilt djur står vid en någon fodring och äter i mörkret samtidigt som de blir filmat? Det är inget nytt. Vi reder ut i denna artikel grund informationen om Åtel, Åtelkameror, Åtelplats, Giftåtel, Vaktjakt och Åteljakt.

Först måste vi reda ut, vad är åtel?

Jo, åtel är en slags teknik som man ofta använder sig av vid bland annat jakt. Åteltekniken betyder att människor placerar ut föda åt vilda djur med syfte att locka fram djuren. Denna teknik kallades förr i tiden för luder. Som vi alla har försökt gjort någon gång i livet, men i detta sammanhang gäller det inte att släppa ner en mask vid bryggan för att se abborren som i och för sig är en åtelteknik. Men här snackar vi mer om den professionella jakttekniken av vilt, professionell fotografering och kartläggning av de vilda djurens rutiner. Allt detta görs via en åtelkamera. Handla din åtelkamera här och nu!

Ett och ett annat begrepp…

Ett annat begrepp värt att nämna är åteljakt. Åteljakt bedrivs oftast med hjälp av vaktjakt, vaktjakt är när jägaran väntar in sitt byte. Åteljakt är då när man bedriver vaktjakt med hjälp av utplacerat foder för att locka till sig vilt. Ett annat begrepp är giftåtel där man förgiftar födan med syfte att döda djuret direkt. Detta används främst i Ryssland idag för att bli av med varg. Giftåtelar har även använts tidigt i andra länder som tillexempel Finland men konsekvenserna blev att fel djur åt och att barn kom till skada.

Åtelkamera

Om man nu ska försöka svara på rubriken, vad en åtelkamera är så kan vi med hjälp av texten innan nog klura ut ordet åtel och kamera. Så en åtelkamera är helt enkelt en kamera som är anpassad för att övervaka en åtelplats.

Man brukar beteckna Åtelplats som en stillastående övervakningsplats.

HANDLA DIN ÅTELKAMERA NU DIREKT, KLICKA HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *