Åtelkamera Bäst-i-test 2022

Hjärtligt välkomna ska ni vara till år 2022’s åtelkamera-test! Detta är något som vi ser fram emot varje år, då vi får chansen att testa de allra bästa åtelkamerorna som finns på marknaden och lägga fram dem som vi tycker är absolut bäst här för er, våra kära läsare!

År 2022 är här, och vi har minst sagt haft en stormig start i omvärlden. I denna artikel har vi tagit fram information som förhoppningsvis kan hjälpa dig som går i tankar om att införskaffa en åtelkamera att få en bra överblick på de åtelkameror som finns på marknaden just nu, vilken som är bäst och passar just dina ändamål, och samtidigt ge dig lite mer information om vad en åtelkamera är, gör och är bra för. Låt oss komma igång!

Vad är en åtelkamera?

Kort och gott är en åtelkamera i princip en övervakningskamera fast för vilda djur. Dessa används för det mesta av jägare och inom skogsbruk och lantbruk, men är även bra att ha om man har stora ägor och vill hålla koll på de vilda djuren som håller hus där.

Vi nämnde ju att åtelkameror är som övervakningskameror, och det stämmer mycket riktigt! Det finns dock några skillnader, varav den största skillnaden är att åtelkameror ofta är batteridrivna för att man ska kunna sätta upp dem i princip var som helst i naturen utan att behöva strömföra själva kameran, vilket gör en åtelkamera till ett lite mer hållbart alternativ för övervakning ute i naturen. Numera har även många åtelkameror plats för SIM-kort som ger dem tillgång till 4G-nätet, och denna smarta funktion gör att kameran vid upptäckt rörelse direkt skickar ett MMS eller SMS direkt till din mobil så att du i realtid kan se vad som pågår där kameran sitter.

Hur väljer man rätt åtelkamera?

När det kommer till åtelkameror så fungerar många ofta på samma sätt, det man behöver kika efter till att börja med, är de funktionerna som skiljer de olika kamerorna åt och den främsta av dessa är MMS-funktionen. Åtelkameror placeras nämligen oftast i två fack – de som har MMS-funktion och de som inte har det – och det man behöver tänka på är egentligen om man känner att man vill bli uppdaterad via MMS-utskick när kameran fångar något på bild, eller om det räcker med att man åker dit och kikar lite då och då. Åtelkameror utan MMS är ofta lite billigare och fungerar bra om man letar efter en kamera och har en tightare budget!

I listan här nedan har vi både åtelkameror med och utan MMS-funktion och har testat och placerat åtelkamerorna som vi tycker fungerar bäst efter både funktioner och specifikationer (så som bildkvalité, kameravinkel, mm.). Resultatet blir en blandad lista på de allra bästa och mest högfunktionella åtelkamerorna som finns på marknaden just nu, och vi är riktigt taggade på att dela dessa med er. Så vad väntar vi på? Låt oss börja!

Bäst i Test – Åtelkameror 2022

5. Denver HSM-5003

Denver HSM-5004

Ny bubblare på listan i år, och på plats nummer 5 har vi denna riktigt suveräna lågprisåtelkamera från Denver – Denver HSM-5003!

HSM-5003 är den senaste av Denvers mid range-kameror och är uppdaterad med skarpare optik och en kamera som tar bilder i 5MP. Detta är en riktigt bra åtelkamera för dig som är ute efter något i bra kvalité i den lägre prisklassen och nöjer dig med allra mest nödvändiga funktionerna.

Denver-åtelkameran är utrustad med en GSM-modul som gör att kameran kan skicka både SMS och Epost till inställbara nummer så att du vet vad som pågår där kameran sitter i just detta nu. Kameran har lång standby, IR-mörkerseende och vidvinkel på kameran på hela 100° så att du inte missar något! Detta är en lågbudgetkamera i toppklass helt enkelt!

4. Scout Guard SG880MK-18MHD

Plats nummer 4 kniper denna gång en åtelkamera som vi känner igen ifrån tidigare test, nämligen Scout Guard SG880MK-18MHD! Scout Guard’s åtelkamera är även den en lite billigare kamera som har massor av smarta funktioner, så som en knivskarp sensor som fångar bilder i 8MP, videos i 720p HD och Black IR-belysning som osynligt lyser upp under natten och gör det möjligt för den som övervakar att fånga detaljrika bilder på hela 18MP efter nattens inbrott.

Scout Guard SG880MK-18MHD har även den MMS/Epost-funktion och kan sända bilder till upp till 4 inställda nummer och epostadresser. Kameran går även att både drivas med batteri eller extern strömkälla via 6V-porten, vilket gör den till en smidig åtelkamera att använda i alla lägen. Kameran har också en inbyggd mikrofon som fångar ljud som gör att man inte bara kan se vad som sker utan även höra de vilda djuren under natten.

Funktionerna är många och detta är en riktigt bra kamera för det priset den kostar, och hamnar alltså på en stark fjärdeplats.

3. BolyGuard BG584 Åtelkamera 24mpx, 1080p videofilmer, mms, Osynlig IR Mörkersyn, 4G

På plats nummer 3 hittar vi ännu en ny kamera, denna gång från BolyGuard, ett av våra favoritmärken! BolyGuard är proffs på åtelkameror och denna åtelkamera är en av deras mest prisvärda kameror med mängder av smarta funktioner till ett klädsamt pris.

Inbyggd PIR-sensor för rörelsedetektion, Invisible IR-mörkerseende, tillgång till 4G-nätet för MMS- och Epostutskick och riktigt bra bildkvalité i både videos (åtelkameran kan filma i hela 1080p FullHD) och bilder (håll i er – 24MP) gör denna åtelkamera från BolyGuard till ett riktigt bra köp. Det osynliga infraröda mörkerseendet gör även så att kameran kan upptäcka rörelse och ta bilder upp till 27 meter framåt.

Någonting annat som är supersmidigt med denna åtelkamera är att det är möjligt att fjärrstyra den och göra inställningar via SMS eller en medföljande app, så att man bekvämt i soffan där hemma kan ställa in kameran att fungera på exakt det sättet man själv vill utan att behöva åka ut dit där kameran är placerad. En välförtjänt tredjeplats för BolyGuard BG584 helt enkelt!

2. BolyGuard BG590-24MHD, 24MPX åtelkamera, IR, 1080p video

I plats nummer 2 på listan hittar vi ännu en BolyGuard-kamera! Denna åtelkamera är en riktig proffskamera för dig som letar efter en åtelkamera utan MMS- eller epostutskick. Hur kommer det sig att den hamnar så högt upp om den inte har detta kanske ni frågar er? Jo, vi tycker nämligen att funktionen och kvalitén på bilderna och videomaterialet mer än väger upp för avsaknaden av detta.

BolyGuard BG590-24MHD är utrustad med en mängd funktioner för dig som vill ha ett säkert alternativ i åtelkamera-väg, och du kan vara helt säker på att denna åtelkamera kommer att leverera. BG590-24MHD har en förbättrad kamera som knäpper videos och bilder i FullHD för att säkerställa att du verkligen fångar den där älgen eller fågeln på bild som du har letar efter. Denna åtelkamera är även superlätt att komma igång med för nybörjare (och användarvänlighet är något vi värdesätter här), och detta gör BolyGuard BG590-24MHD till ett självklart val för friluftsmänniskan som behöver professionell viltövervakning.

BG590-24MHD har inte nog med detta en rekordsättande reaktionstid på 0,7 sekunder som säkerställer att du inte missar något, och kameran fångar på så sätt upp rörelse på bild även om den bara är där i mindre än en sekund. BolyGuard’s åtelkamera har även osynligt IR-ljus som gör den oupptäckbar för djur när den spelar in under natten i upp till 30 meter framåt, och det enda som krävs i strömväg är 4-8 AA-batterier. 8 batterier ger kameran en standby-tid på hela 6 månader!

Med dessa funktioner och många fler, är BolyGuard BG590-24MHD ett solklart alternativ för dig som letar efter något stabilt i övervakningsväg och inte vill behöva lämna allt åt 4G-nätet. BolyGuard BG590-24MHD är helt standalone och en prisvärd tvåa på vår lista!

1. BolyGuard MG984G-36M, 36mpx, Full HD, Åtelkamera, lockljud och fjärråtkomst via 4G

Är ni förvånade? Återigen på plats nummer 1 i vår bäst-i-testlista hittar vi BolyGuard MG984G-26M, en riktig bjässe inom viltkameror och viltövervakning. En riktig proffsåtelkamera för den som bara nöjer sig med det bästa helt enkelt!

BolyGuard MG984G-26M är en MMS/Epost-åtelkamera som även kan spara ned filer direkt på minneskort. Kameran går enkelt att styra och konfigurera via den medföljande appen som finns till både Android och iPhone, och kan även kalibreras via SMS. Detta är ju som tidigare nämnt supersmart för dig som inte vill behöva plocka ned kameran för att göra några extra inställningar när den väl sitter uppe!

Åtelkameran kan kopplas till nätström, solceller och kan även gå på batteri och har nog med batteritid för att kunna spela in 400 videor. Kamerans CMOS-kamerasensor är på hela 20MP och tar riktigt detaljrika bilder på 5184×3888 pixlar, som är den bästa kvalitén vi har sett i åtelkameraväg! BolyGuard MG984G-26M spelar även in videos i 1080p FullHD med ljud då den är utrustad med både mikrofon och högtalarna. Men vad är högtalarna till kanske du undrar? Jo, de kan användas till att via appen spela upp lockljud för en rad olika djur, för att på så sätt fånga lite mer spännande material på både video och bild.

Alla inställningar är justerbara, och du kan bland annat ställa in videolängd vid rörelsedetektion (åtelkameran har en PIR-sensor som når hela 30,5 meter framåt och upptäcker all rörelse på den distansen), och inte nog med det så finns det även nu svenska menyer vilket är ett stort plus i användarvänlighet hos oss! Kameran har också en integrerad 3″ färgdisplay som man kan använda för att konfigurera inställningar på plats, samt även kolla tagna bilder och videoklipp direkt i kameran.

BolyGuard MG984G-26M är alltså en solklar vinnare här i vårt test även i år igen!

Sammanfattning

Som ni kan se så utgör BolyGuard’s åtelkameror majoriteten av vår lista i år, och av en anledning. BolyGuard’s kameror sitter på svårslagen kvalité och är toppåtelkamerorna på marknaden just nu.

Detta var allt för oss den här gången, men vi ser redan nu fram emot nästa test och vilka kameror som kan finnas på marknaden år 2022. Den stora frågan är, kommer någon av dem någonsin att kunna slå BolyGuard BG984G-26M?

Tack så länge!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *